HIVE
       
     
2.png
       
     
8.png
       
     
4.png
       
     
3.png
       
     
9.png
       
     
03-02.png
       
     
022-01.png
       
     
022_view2 copy.png
       
     
012.png
       
     
HIVE
       
     
HIVE

Hive

Program: Coffee shop

Location: Kuwait, Sharq

Area: 21 m2

Year: 2018

Status: Completed

Hive is a contemporary coffee shop located in the heart of Kuwait city, Sharq. The main elements that inspired the design were vertical lines, the circle, and translucency. Since, The main challenges faced were the size of the coffee shop, which is relatively small, and the low ceiling. The design solution manifested in the use of vertical lines, translucent material for the walls, as well as having operable partitions on the facade, which can be completely open when needed.

As for the materials, the use of operable translucent partitions allowed for a smooth circulation within the space. In addition, glass partitions can be moved to the side allowing fresh air to circulate the space. Black terrazzo is used for the interior benches and part of the bar, while white terrazzo is used for the floor, part of the bar, wall lights fixtures on the wall and for the outdoor benches. Dichroic material was added on the Existing structural column as part of celebrating an architectural element in the interior space. The sun in the space allows the Dichroic material to reflect, adding a sharp contrast of colors.

2.png
       
     
8.png
       
     
4.png
       
     
3.png
       
     
9.png
       
     
03-02.png
       
     
022-01.png
       
     
022_view2 copy.png
       
     
012.png